Kindveilige Binnenzonwering (child-safety)

Child safety jaloezie

Wij dragen bij aan een veilige omgeving voor uw kinderen.

Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en constant bezig deze te ontdekken. Hierdoor kunnen de meest simpele meubelstukken en huishoudelijke artikelen al een potentieel gevaar voor ze vormen, zo ook de koorden en kettingen van binnenzonwering en raambekleding. Helaas zijn er jaarlijks te veel kinderen tussen de 0 en 42 maanden die in deze koorden/kettingen verstrengeld raken. Soms met verwurging of inwendige verstikking als gevolg.

Lees dit bericht goed door vóór het monteren van de binnenzonwering. Kinderen kunnen gewurgd worden als dit veiligheidssysteem niet wordt geïnstalleerd en afgesteld. Lees aandachtig de instructies en monteer dienovereenkomstig.  

Binnenzonwering met een bedieningskoord:

Binnenzonwering Koordkikker

Bij binnenzonwering/raambekleding met bedieningskoord is het verplicht een koordkikker te gebruiken. Het koord wordt strak om de koordkikker gewikkeld, zodat de lus niet loshangt. De koordkikker moet in staat zijn om alle koorden vast te houden als de binnenzonwering volledig is ingetrokken. (zie figuur 1 →)
Vereisten koordkikker:

 

Binnenzonwering met een bedieningsketting:

Binnenzonwering Bedieningsketting

Bij binnenzonwering/raambekleding met bedieningsketting is het verplicht een veiligheidshaak te gebruiken. Een veiligheidshaak zorgt ervoor dat de bedieningsketting tegen de muur wordt bevestigd.  (← zie figuur 2)

Bedieningsketting

WAARSCHUWING

Jonge kinderen kunnen gewurgd worden door lussen in trekkoorden, kettingen, banden en binnenkoorden die aanwezig zijn voor de werking van het product.
Om wurging en verstrikking te vermijden, houd koorden op een afstand van jonge kinderen.
Koorden kunnen rond de nek van kinderen gewikkeld raken.
Houd bedden, wiegen en meubels weg van binnenzonweringkoorden.
Knoop de koorden niet samen en zorg ervoor dat de koorden niet draaien en een lus vormen.

Zonwering en kinderen


Geplaatst op 2014-09-05