Lamellen of Jaloezieën

Jaloezieën

Jaloezieën of lamellen: wat past het beste bij jouw interieur? 

Wanneer je voor de keuze staat om gebruik te maken van jaloezieën of van verticale lamellen, is het handig om iets meer over hun eigenschappen te weten. Want waarom passen lamellen nu beter bij jouw interieur? Of wanneer kies je voor de jaloezieën? Wij noemen van beiden welke voordelen ze kunnen bieden. 

Voordelen van jaloezieën en lamellen

Jaloezieën zijn erg handig om het licht in je woning te beïnvloeden. Het kan namelijk gestuurd worden en door middel van weerkaatsing de ruimte beter verlichten. Dat heeft tot gevolg dat je minder snel gebruik hoeft te maken van kunstmatige verlichting. Maar het licht buitenhouden is ook geen probleem. Niet voor niets zijn jaloezieën al jarenlang de bekendste vorm van zonnewering.

Maar dat is niet alles. Jaloezieën zijn er bijvoorbeeld ook in een houten uitvoering. Dit geeft een warme en authentieke uitstraling, en creëert hierdoor extra sfeer voor het interieur. Aluminium jaloezieën passen juist goed in een strakker interieur. Ze zijn erg praktisch in diverse ruimten en kunnen daarom zelfs worden geplaatst in de badkamer.

Doordat je een keuze kunt maken uit diverse kleuren en breedtes van deze horizontale lamellen en materialen, vind je altijd wel iets dat goed aansluit bij jouw woning. 

Verticale lamellen (ook wel bekend als gordijnjaloezieën) hebben voor een groot deel dezelfde voordelen als jaloezieën. Zo reguleren ze het licht, maar ook de warmte. Net als de jaloezieën zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor ze goed tot hun recht komen binnen ieder interieur. Daar komt bij dat ze ook erg makkelijk te onderhouden zijn.

Op welke locatie komt je raamdecoratie te hangen?

Een unieke eigenschap van horizontale jaloezieën is dat ze ook gemonteerd kunnen worden op bijvoorbeeld een kiep- of dakraam. Bovendien kun je behalve het licht ook je privacy optimaliseren met een simpele beweging.

Het sterkste punt van lamellen is dat deze tijdloze vorm van raamdecoratie uitermate geschikt is voor grote raamoppervlakken. Ze kunnen zowel een breed als een lang raam volledig bedekken, wat lastiger is met horizontale jaloezieën. Ook zijn ze erg praktisch voor een schuin raam of bij een schuifpui.

Jaloezieën of toch lamellen?

Omdat jaloezieën en lamellen voor een groot deel dezelfde eigenschappen hebben, is het dus vooral belangrijk om te kijken naar de plek waar de raamdecoratie komt te hangen. Voor een dakraam kies je voor jaloezieën, voor een groot raamoppervlak kies je voor lamellen. Gaat het om je woon- of slaapkamer? Dan kun je zelf kijken wat je het mooiste en meest praktische vindt.

Advies?

Wil je toch liever advies of twijfel je of het raamoppervlak wel geschikt is voor lamellen of jaloezieën? Kom dan langs in onze winkel of neem contact met ons op. We helpen je graag verder.


Geplaatst op 2014-02-13
jaloezieen

jaloezieen

Lamellen

Lamellen

Lamellen

Lamellen