Duette gordijnen voor sfeer in huis

Duette

Duette gordijnen voor sfeer in huis 

Duette gordijnen (ook wel bekend als duette shades) lijken een nog vrij onbekende vorm van raambekleding. Loop eens door een straat en je staat verstelt van het aantal jaloezieën, lamellen en vitragegordijnen dat je ziet hangen, afgewisseld met raamfolie of een duo rolgordijn. En dat terwijl duette gordijnen niet alleen multifunctioneel zijn, maar ook nog eens sfeer brengen in je huis.

Duette gordijnen zorgen voor warmte

Duette gordijnen zijn een unieke vorm van raamdecoratie, die je enigszins kunt vergelijken met een plissé. De plissé is kenmerkend door de zigzaggende structuur, maar de duette gordijnen hebben een soort ‘honingraatstructuur’. Dit houdt in dat er eigenlijk twee lagen aan elkaar bevestigd zijn, maar wel met voldoende ruimte (in de vorm van een honingraat) ertussen. Het grote voordeel van deze ruimte is dat het een isolerende werking heeft. De lucht blijft er namelijk hangen, waardoor de duette shades een soort deken worden. Uit een onderzoek van Milieu Centraal blijkt zelfs dat deze vorm van raambekleding een gunstige bijdrage levert aan het besparen van energie. In de zomer houden de shades de warmte juist buiten.

Sfeer door shades

De honingraatstructuur is ook goed voor iets anders: de lichtval. Het zorgt ervoor dat er veel licht naar binnen komt, dat gelijkmatig wordt verspreid. Toch hoeft dit ook weer niet zó veel licht te zijn. Doordat de duette gordijnen verkrijgbaar zijn in verschillende stoffen (ook vlamvertragend), kun je zelf aangeven hoe transparant het moet zijn en dus hoeveel licht je binnen wilt krijgen. Zo kun je dus ook kiezen voor een duette gordijn dat volledig verduistert. Door hierin een keuze te maken, kun je ook zelf beslissen hoeveel privacy je wilt. De stoffen zijn ook verkrijgbaar met prints en in diverse kleuren. Zo kun je de sfeer in je woning doorvoeren in de raambekleding en eenheid creëren. Natuurlijk kun je er ook juist een echte eye catcher van maken.

Geschikt voor elk raam in elke ruimte

Duette gordijnen zijn erg veelzijdig en daardoor ook geschikt voor diverse soorten ramen. Of het nu hele grote of juist hele kleine ramen zijn, dak- en kiepramen of ronde ramen; dankzij de verschillende montageopties (vrij hangen of ingespannen), kunnen de gordijnen overal worden bevestigd. Omdat het materiaal vaak ook voorzien is van een coating, is het vuilafwerend en gaat het langer mee. Het kan dus ook worden opgehangen in de badkamer of keuken, maar controleer van te voren of je dan wel de juiste stoffen hebt. Zo kun je zelfs die ruimtes gezellig en sfeervol maken!

Meer voordelen van duette gordijnen
Maar er is meer:

Meer weten of heb je advies nodig? Kom dan eens langs in onze winkel.


Geplaatst op 2014-01-20
Duette

Duette

Duette inspiratie

Easy click

Easy click

Easy click

Gordijnen inspiratie jfz

Gordijnen inspiratie jfz

Gordijnen inspiratie jfz